Over de cd
Alweer enige jaren geleden ontdekte Freddy het geniale countrynummer 'Thirty-Nine And Holding' dat Jerry Lee Lewis in 1980 heeft opgenomen. 'Thirty-Nine' gaat over een man van 39 die enorm zijn best doet om nog met de twintigers mee te kunnen. Maar hij klampt zich vast aan een kaars die aan beide kanten aan het opbranden is…

Freddy heeft altijd het idee gehad om iets met dat nummer te doen als het moment daar is. Eind 2010 is het zover, dus de daad wordt bij het woord gevoegd. Het oorspronkelijke plan om 'Thirty-Nine' op 20 december 2010 live ten gehore te brengen is wat uit de hand gelopen: het is een mini-cd geworden!

De bandleden
De cd is opgenomen met een vijfkoppige band, genaamd 'Freddy & Your Old Boys'. De harde kern wordt gevormd door het duo Weima & vd Werf, bestaande uit Freddy's broer Reinout Weima en Anno van der Werf, een oude bekende van de middelbare school. Weima & vd Werf zijn al jaren vertrouwde muzikale gasten op feesten en in kroegen. Ze hebben zelf al meerdere cd's uitgebracht met covers en met eigen werk. Reinout speelt gitaar op de meeste nummers, maar ook orgel en mandoline. Verder heeft hij bijna alle koortjes ingezongen en de tweede stem op 'Dark end of the street'. Anno speelt op zes van de zeven nummers bas en op enkele nummers elektrisch gitaar.

De andere twee bandleden zijn de onvolprezen Theun Supheert en Hein Jaap Hilarides. De heren hebben elkaar één dag voor de opnamen voor het eerst ontmoet, maar daar is op de cd niks van te horen. Theun vult het duo Weima & vd Werf regelmatig aan als drummer, maar heeft daarnaast zijn sporen verdiend bij bijvoorbeeld André Manuel. Op de cd is hij behalve drummer ook de zanger van het hoge stemmetje op 'Thirty-Nine'. Pianist Hein Jaap is al ruim twintig jaar de muzikale partner in crime van Freddy bij onder meer Wiegels Wjukkelmasine en de Woogie Boogie Band. Hein Jaap is momenteel vooral actief als schrijver en heeft meerdere boektitels op zijn naam staan.

Freddy zelf was verantwoordelijk voor de leadzang, een enkel koortje (het hoge stemmetje op 'Who Put the Bomp'), mondharmonica en (vooral akoestische) gitaarpartijen op de meeste nummers.

De bandnaam 'Your Old Boys' is ontleend aan een tekstregel uit 'Hot Burrito #1', die ook weer terugkomt in 'Hoochie Coochie Man'. Zo oud zijn de bandleden trouwens niet, ze zijn bijna allemaal een (stuk) jonger dan Freddy. Maar tegen de bandnaam werd geen bezwaar gemaakt.

Andere medewerkers
Ook de andere medewerkers aan de cd zijn oude bekenden van Freddy. Het hoesontwerp is van Werner Rinia, ook al bekend van de middelbare school. Met hoesfotograaf Frank van de Velde heeft Freddy ooit in de Universiteitsraad van de UvA gezeten. Het idee van de hoesfoto is overigens afkomstig van een beroemd debuutalbum.

De nummers
Op de cd staan zeven nummers, waar Freddy op een of andere manier 'iets mee heeft'.

'39 & Holding', oorspronkelijk van Jerry Lee Lewis, refereert aan de gezegende leeftijd die Freddy in december 2010 bereikt.

'Hot Burrito #1', een schitterend nummer met een bizarre titel, is oorspronkelijk van The Flying Burrito Brothers, met een glansrol voor de betreurde Gram Parsons. Dit nummer wordt op geniale wijze aangeprezen door P.F. Thomése in J.Kessels the novel, waarbij hij meteen de oneerlijke vergelijking maakt met 'Hot Burrito #2'.

'Hoochie Coochie Man' is een bluesklassieker van Muddy Waters, geschreven door zijn bassist Willie Dixon. In de tekst komt het hele arsenaal aan voodooparafernalia langs. Freddy heeft daar verder niks mee, maar het zingt lekker weg.

'Rave On' is (samen met 'The Wild Rover') het allereerste nummer dat Freddy op 14-jarige leeftijd op gitaar kon spelen. Hij was in die tijd een grote fan van Buddy Holly.

'Dark End of the Street' is bekend als soulnummer van James Carr én als countryrocknummer van The Flying Burrito Brothers. Your Old Boys zijn daar een beetje tussenin gaan zitten, ook qua tekst.

'Who Put the Bomp' was een hit van de beroepsliedjesschrijver Barry Mann in de vroege jaren zestig. Het neemt de teenybop-hits uit die tijd op de hak. Het staat op een cassettebandje dat pa Weima zo'n dertig jaar terug moet hebben aangeschaft in de Miro van Leeuwarden. Freddy heeft die cassette nog steeds in bezit.

'Home Again' is het enige eigen nummer op de cd, dus niet zo'n oldie als die andere zes nummers. Maar ook weer wel, want het is bijna twintig jaar terug geschreven.

De opnamen
'Thirty-Nine and Holding' is in drie dagen opgenomen in Wytgaard, Fryslân. Vooraf is een halve middag en avond geoefend in de Jägerbar te Wergea. Op dag 1, vrijdag 22 oktober 2010, was de hele band aanwezig om de zgn. basis op te nemen. Op dag 2, vrijdag 19 november, zijn Freddy en Reinout samen de studio in gegaan voor alle zangpartijen en allerlei extra partijen op gitaar, orgel, mondharmonica, mandoline en tamboerijn. Aan het eind van dag 2 bleek de cd niet klaar en zo kwam het nog van een dag 3, op zondag 21 november. Kort daarna is nog een avondje gemixt.